Belföld

Szeptemberben lesz új sportszakállamtitkár

Szeptemberre ígéri az új sportszakállamtikár megnevezését Gyenesei István önkormányzati miniszter. Ugyanebben az időben a sport-szakállamtitkárság új székhelyre költözik.

Még nincs meg a lemondását a múlt héten bejelentő és szeptember 1-jével távozó Elbert Gábor utódja, mert egyelőre fontosabb az olimpiai felkészüléssel kapcsolatos feladatok megoldása – mondta el a sportot felügyelő miniszter a Napkelte szerda reggeli műsorában. A személyi változás nem akadályozza a sportirányításban folyó munkát, hiszen a szakállamtitkárságot Elbert Gáboron kívül is heten képviselik majd a pekingi olimpián.

A sport-szakállamtitkárság szeptembertől az Önkormányzati Minisztérium Roosevelt téri épületébe költözik a Hold utcából, ahol egyébként 1948 óta volt a magyar állami sportirányítás székhelye.

Gyenesei Elbert Gábor távozásáról annyit mondott, hogy a sportpolitika fő irányaiban egyetértenek, azonban a sport támogatási rendszeréről, a munkafelfogásról, valamint a munkamegosztásról eltérő a véleményük. Elismerte, hogy Elbert Gábortól döntési jogköröket vont magához, de szerinte “ezek a jogkörök így sem többek, mint a minisztérium többi szakállamtitkársága esetében”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik