Belföld

Heteken belül újabb BKV-sztrájk

A BKV szakszervezetei maximum három héten belül újra sztrájkba lépnek, amennyiben nem vezetnek eredményre a cég vezetésével folyatott tárgyalások. A munkáltató és az érdekképviseletek közötti egyeztetés kedden délután folytatódik a szakszervezeti követelésekről.

Abban az esetben, ha nem történik változás a cég vezetőségével folytatott tárgyalásokon, a szakszervezetek javaslatcsomagjának múlt hét csütörtöki átnyújtásától számítva két, maximum három héten belül sztrájkba léphetnek az érdekképviseletek. “Ha úgy folytatódnak a tárgyalások, hogy továbbra is marad a patthelyzet, akkor a szakszervezetek nem tudnak több hetet várni az elmozdulásra, ennek pedig az lesz a következménye, hogy megtartják a határozatlan idejű sztrájkot” – mondta Nemes Gábor sztrájkbizottság szóvivője.

Egyelőre nincs pontos időpont a lehetséges munkabeszüntetést illetően, azonban annyi biztos, hogy például az érettségiző diákoknak a legkevesebb kellemetlenséget szeretnék okozni.
Az is biztos, hogy több nappal előbb értesítik az utazóközönséget az érdekképviseletek a sztrájkról, és hogy több napos sztrájkra kell készülni, ha nem sikerül megegyezni a munkáltatóval.

A munkáltató és az érdekképviseletek közötti egyeztetés kedden 14 órakor folytatódik a szakszervezeti követelésekről. Egy korábbi hír szerint a metrósok nem sztrájkolnának, így munkabeszüntetés esetén is szállítanának utasokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik