Belföld

Toborzóirodát nyitott a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) toborzással próbálja megállítani a budapesti rendőrök létszámának tíz éve tartó csökkenését. Jelenleg 1300-an hiányoznak a BRFK állományából, közülük 968 olyan rendőr, akinek közterületen kellene feladatot ellátnia.

A létszámhiány elsődleges oka, hogy sok vidéki származású fiatal rendőr fél- vagy egyévnyi fővárosi szolgálat után hazamegy a szülőkörnyezetébe. Továbbá az elmúlt években az átlagosnál több rendőr is idő előtt vonult nyugállományba – indokolta a V. kerületi Havas és a Molnár utca sarkán található toborzóiroda megnyitását Tóth Gábor, a főváros rendőrfőkapitánya.

Az iroda megnyitóján a főkapitány arról is beszélt, hogy a budapesti állománynak jelenleg 60 százaléka vidéki rendőr, ezért a létszámhiány csökkentése érdekében az ő lakhatási feltételeiket is meg kell oldani. Már most is négy szállóval, illetve havi 20 ezer forint albérleti hozzájárulással igyekeznek segíteni a vidéki származású rendőrök lakhatását – hangsúlyozta Tóth Gábor.

Átmeneti megoldásként 300 vidéki rendőrt vezényelnek a fővárosba – elsősorban belvárosi részekre -, június elsejétől pedig 510 végzett rendőr szakközépiskolás és 90 rendőrtiszti főiskolát befejezett fiatal fog csatlakozni a BRFK állományához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik