Belföld

Megszüntették a bírósági eljárást Tomcat ellen

A Tomcat becenéven ismert Polgár Tamás ellen felbujtóként elkövetett garázdaság miatt indult szabálysértési eljárás: a rendőrség azért tett feljelentést Tomcat ellen, mert tavaly októberben segítséget nyújtott három fiatalnak, hogy felmásszanak a Lánchídra.

A rendőrségi feljelentés szerint tavaly október 26-án Polgár Tamás arra biztatott három fiatalt, hogy – miközben az Erzsébet hidat tüntetők lezárták – másszanak fel a Lánchíd pillérjére, és ebben segítette is őket. A három fiatalt egyébként ebben az ügyben jogerősen már elmarasztalta a bíróság.

A bíróságon a hídra felmászó fiatalok közül kettőt hallgattak meg, ők azt vallották, nem Polgár Tamás biztatta őket, hogy másszanak fel a hídra, és ezzel egyezően vallott egy újságíró is. A bíróság szerint a rendőri jelentésen kívül valamennyi tanú Polgár Tamás védekezését támasztotta alá, ezért a vele szemben indult eljárást szabálysértés hiányában megszüntette.

A tárgyaláson Polgár Tamás feljelentést tett hamis tanúzás miatt az előállításáról készített jelentést író rendőrrel szemben. Azt mondta, a civil ruhás rendőr – a jelentésében írtaktól eltérően – nem láthatta Budáról, hogy mi történik a pesti hídfőnél, és – mint rámutatott – távcső kellett volna ahhoz, hogy olyan távolságból felismerje őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik