Belföld

MÁV ÁBE: négyen előzetesben

Négy embert, a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) egymilliárdos sikkasztási ügye miatt őrizetbe vett férfit, köztük a biztosító első emberét helyezte előzetes letartóztatásba vasárnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság; két további gyanúsítottnak a házi őrizetét rendelték el.

A Fővárosi Bíróság sajtókapcsolati titkársága közölte: a bíróság vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte K. Bálintot, K. Lajost, F. Gyulát és T. Tibor Károlyt a vám- és pénzügyőrség által különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt indított ügyben. Két további gyanúsítottat, K. Melindát és T. Krisztinát a bíróság házi őrizetbe helyezett.

A biztosító elnök-vezérigazgatójának, Kiss Bálintnak és lányának, Kiss Melindának az ügyvédje, Zamecsnik Péter a távirati iroda érdeklődésére elmondta: az ügyészség a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az összebeszélés és az eljárás sikerének meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a hat gyanúsított előzetes letartóztatását.

A bíróság ezeket a veszélyeket a két védence közül Kiss Bálint vonatkozásában látta megalapozottnak, ezért őt előzetes letartóztatásba helyezte. Kiss Bálint jelenleg kórházban van, ezért az előzetes letartóztatását is ott hajtják végre, a hatóság gondoskodik őrizetéről.

A végzés nem jogerős, ellene a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek. A kényszerintézkedésekről a Fővárosi Bíróság dönt jogerősen.

Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség szóvivője még szombaton közölte: a pénzügyőrök által őrizetbe vett emberek között van Kiss Bálint, a biztosító elnök-vezérigazgatója. A többiekkel kapcsolatban Sipos Jenő csak annyit mondott, ők “közreműködtek” az ügyben. Az MTV Híradója úgy tudja, az elnök-vezérigazgató egyik családtagját is őrizetbe vették.

A gyanú szerint egymilliárd forintot utaltak át a káresetekre elkülönített tartalékból különböző bankszámlákra, ahonnan fel is vették a pénz egy részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik