Belföld

Debrecen belvárosában rombolt a vihar

Főként Debrecen belvárosában okozott károkat a hétfőn Hajdú-Bihar megyében tomboló szélvihar.

Hajdú-Biharban hétfőn 39 esetben riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt, ebből 20 alkalommal Debrecen belvárosából kértek segítséget – közölte Kozma Imre tűzoltó őrnagy, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. A vihar fákat döntött ki, amelyek sok esetben épületekre, villanyvezetékekre borultak, s egy épület lemeztetejét is felszakította az erős szél.

A debreceni Ispotály utcában egy 25 méter magas fát tövestől tépett ki a vihar. A faóriás egy óvoda kerítésére dőlt, mintegy 150 ezer forintos kárt okozva abban. Másutt egy személygépkocsit tört össze a rázuhanó fa. A viharos szél okozta balesetekben szerencsére senki nem sérült meg, a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a helyszíneken – mondta az ügyeletvezető.

Közölte azt is, hogy délután, nem sokkal három óra előtt az M35-ös autópálya 24. kilométer-szelvényénél személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött. A balesetnek egy súlyos sérültje van, az autópálya Debrecen felé vezető szakaszát – várhatóan egy óra időtartamra – a rendőrség lezárta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik