Belföld

Elszámolásra hívja Gyurcsányt a Fidesz

A kormányfőnek el kell számolnia az október 23-i eseményekkel kapcsolatos álláspontjával és tetteivel, miután a Papp-jelentés új színben tünteti fel a történteket – mondta Balog Zoltán, fideszes politikus.

A miniszterelnök korábban megdicsérte a rendőrség október 23-ával kapcsolatos tevékenységét, és kitüntetést is osztott. A Papp-bizottság jelentése, és a korábbi ezzel kapcsolatos tanulmányok ugyanakkor azt támasztják alá, hogy nem lehet úgy hozzáállni a forró őszhöz, ahogyan Gyurcsány Ferenc és a kormány teszi – hangsúlyozta a parlament emberi jogi bizottságának fideszes elnöke.

A kormányfőnek vissza kellene vonnia korábbi szavait, és el kell ismernie, hogy tévedett, vagy hogy tudatosan félretájékoztatta a közvéleményt – mondta Balog Zoltán. A politikus felidézte, hogy a kormányfő blogjában arról írt az október 23-i események kapcsán, hogy lenyűgözte az a szakszerűség, ahogyan a rendőrség megvédte őt, és azóta is „falaz” a jogszerűtlen rendőri intézkedéseknek.


Balog Zoltán hozzátette: egyértelműen bizonyítást nyert az is, hogy Gyurcsány Ferenc az eseményeket megelőző napokban és utána is rendszeresen találkozott rendőri vezetőkkel, akiknek utasításokat adott, így személyi felelőssége is kikerülhetetlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik