Belföld

Megduplázták a szökevényért járó vérdíjat

Egymillió forintra emelte Budapest rendőrfőkapitánya a Budapesti Katonai Ügyészségről megszökött Tamás Imre Zoltánért járó nyomravezetői díjat - tájékoztatta az MTI-t a BRFK szóvivője hétfő délután.

Jármy Tibor hozzátette: “nem túl nagy számban” már kaptak jelzéseket, ezeket folyamatosan ellenőrzik, elemzik. Pontos számot azonban nem közölt. Csak annyit árult el: nem százas nagyságrendű jelzésekről van szó. A szóvivő hangsúlyozta: a rendőrségnek nincs olyan információja, mint ami a sajtóban megjelent, hogy Tamás Imre Zoltán bosszút forralna az őt rács mögé juttatókkal szemben.

Jármy Tibor megerősítette: eleinte a BRFK nyomozói egyértelműen azt gondolták, hogy “spontán szökés történt”, ám időközben olyan adatok merültek fel, amelyek alapján nem zárható ki, hogy a férfi előre megtervezte a szökését.

Biczó László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának helyettese az MTI érdeklődésére elmondta: hétfőn kiengedték a kórházból azt a fegyőrt, akit Tamás Imre Zoltán megtámadott. Az őr súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Csere László az MTI-nek korábban beszámolt arról, hogy a fegyőr a fején szenvedett súlyos sérüléseket, amikor a rab a kezéről levett vezetőszár-bilincs fémrészével többször fejbe vágta. A tábornok azt is elmondta, a felügyelő már korábban is tervezte, hogy leszerel, a történtek pedig megerősítették szándékában.

A felügyelő december közepén éri el a korkedvezményes nyugdíjhoz szükséges szolgálati jogviszonyt, ám hivatalosan még nem terjesztette elő kérelmét. Biczó László az MTI érdeklődésére arról is beszámolt, hogy az ügy miatt elrendelt belső vizsgálatot várhatóan a hét második felében zárják le.

Tamás Imre Zoltán péntek délelőtt szökött meg a Budapesti Katonai Ügyészségről. Megtámadta az őt kísérő őrt, akinek súlyos sérüléseket okozott. A férfi elvette az őr fegyverét és lőszereit. A BRFK arra figyelmeztet, hogy a férfi támadásától tartani lehet, ezért feltartóztatásával ne próbálkozzanak az emberek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik