Belföld

Kisrepülőgép balesete Jakabszállásnál

Baleset ért egy kisrepülőgépet a Bács-Kiskun megyei Jakabszállásnál szombaton délután, de nem sérült meg senki - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KSZ).

Jakabszállás repülőterének közelében történt a baleset. Az első információk szerint egy ZLIN 142-es típusú kisgépet érte a szerencsétlenség.

Az MTI a szemtanúktól a helyszínen úgy értesült, hogy a repülőtérről felszálló kétszemélyes sportrepülőgép kényszerleszállást hajtott végre egy 500 méterrel távolabbi szőlőtáblában, miután leállt a motorja. Az értesülések szerint személyi sérülés nem történt.

Hivatalos bejelentés a késő délutáni órákig sem a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, sem pedig a Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletéhez nem érkezett. A helyszínre érkező újságírók azonban rátaláltak a szőlőben a repülőgépre, amelynek megroggyant az orra és mindkét szárnya.


A 72 éves pilóta elmondása szerint repülés közben műszaki hibát észlelt, ezért visszafordította a gépet a jakabszállási repülőtér irányába, de még mielőtt elérte volna, kényszerleszállást kellett végrehajtania. A kétszemélyes kisgépen a pilótán kívül még egy férfi utazott. A repülőgép a földet érés következtében jelentős károkat szenvedett – közölte Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az esti órákban.


Jelenleg a Közlekedésbiztonsági Szolgálat vizsgálja a körülményeket és a gépet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik