Belföld

Leszavazták Baráth Etelét

AZ Országgyűlés hétfőn nem fogadta el Baráth Etele európai ügyekért felelős miniszter fideszes interpellációra adott válaszát.

Kovács Zoltán arról kérdezte a minisztert, miért van szükség a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön program keretében egy négyszáz fős, kétmilliárd forintba kerülő tanácsadói szolgálat felállítására. Elmondta: a költségvetési vita során ezt az összeget az Országgyűlés nem szavazta meg, a parlament három pártja és a szocialisták közül is jó néhány képviselő úgy döntött, hogy ezt a hálózatot ne állítsák fel, a második szavazási fordulóban azonban már támogatták.


A miniszter elismerte, hogy a kérdésről a parlament többször ellentétesen szavazott, de szerinte a „nem” szavazatok valószínűleg félreértésen alapulnak.

A képviselők 147 igen szavazattal, 150 ellenében és három tartózkodás mellett utasították el a kormánytag válaszát. Igennel az MSZP-frakció tagjai szavaztak, míg a Fidesz-frakció, az SZDSZ hét képviselője és a függetlenek közül heten nemet mondtak a válaszra. Két SZDSZ-es és egy független képviselő tartózkodott. Az elnöklő Deutsch Tamás az interpellációt megtárgyalásra kiadta azt az Országgyűlés gazdasági bizottságának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik