Belföld

Pazarló és részrehajló a Szerencsejáték Felügyelet?

admin
admin

2005. 04. 18. 07:28

Vizsgálatot indított a Szerencsejáték Felügyeletnél a Pénzügyminisztérium (PM). A tárca ugyanis az elmúlt időszakban több jelzést kapott, hogy a hatóság pazarlóan bánik a neki folyósított költségvetési forrásokkal.

Harmincmillió forintos megállapodást kötött a Szerencsejáték Felügyelet (SZF) a főváros V. kerületi önkormányzatával, illetve az Aranytíz Ifjúsági Centrummal, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő épületben évente három alkalommal rendezvényt tarthasson. A hazai szerencsejáték-piac törvényes működése fölött őrködő hatóságnak Parádon van saját továbbképző központja, így nem tudni, valójában miért volt szüksége erre. A Népszabadság értesülései szerint ilyen és ehhez hasonló ügyeket vizsgál a PM a felügyelete alá tartozó hatóságnál.

A minisztériumi vizsgálat során azt is szeretnék feltárni, hogy a felügyelet valóban részrehajlóan bírálja-e el egyes vállalkozások engedélykérelmeit. Egy első kategóriájú nyerőgép után évente 125 ezer forintot kell kifizetni, ám a felügyelet jóváhagyása nélkül játékterem, és gép sem működhet. A játékszervezők számára tehát létfontosságú, hogy hozzájuthassanak az engedélyhez. A piaci szereplők egy része háborog, mert úgy ítéli meg, hogy vannak, akik milliós adótartozásuk ellenére is megkapják az engedélyt, másokat a felügyelet ok nélkül elutasít. Utóbbiak közül többen is pert nyertek már ez ügyben, így a hatóságot eddig negyvenmillió forint kártérítés fizetésére kötelezte a bíróság.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.