Belföld

Régiónkban erősít az UNION tulajdonosa

Az UNION Biztosító tulajdonosa, az osztrák Wiener Städtische-csoport a közép-kelet-európai régió második legnagyobb biztosítási konszernje növelné befolyását a környező országokban.

A hónap elején a jelentős potenciált magában hordozó szlovén biztosítási piacon indított zöldmezős beruházáként egy biztosítót Wiener Städtische néven. A csoport egy tőkeemeléssel 48 százalékos tulajdont szerzett az ukrán Jupiter Biztosítóban is.
A Wiener Städtische évek óta jelen van Hotvátországban is a Kvarner Wiener Städtische Biztosító révén. A csoport déli szomszédainknál egy további biztosítótárságot vásárolt meg a horvát hatóságok hozzájárulásával. A szóbanforgó AURUM osiguravajuce drustvo d.d. vagyon- és életbiztosításokkal foglalkozó társaság, a piacon a tizedik helyen áll.

A csoport az idei év első 8 hónapjában az előzetes számítások szerint 3053,83 millió Euró (763,5 milliárd forint) díjbevételt ért el, és ezzel az előző év ugyanezen időszakához képest 17,1 százalékkal nőtt.

A konszern magyar tagja az UNION Biztosító,  85,5 százalékos növekedésével – 6,64 milliárd forint díjbevételt produkált. Az UNION folyamatos díjas bevételei az előző évi adat több mint duplájára, 103,2 százalékkal, 6,02 milliárd forintra növekedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik