Belföld

Gyurcsány bejelentette a kormánynévsort

Kihirdette kormánya névsorát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A megjelent sajtóhírekhez képest meglepetés volt, hogy Lamperth Mónika továbbra is belügyminiszter maradt, Nagy Sándor pedig nem került be a kormányba.

Az új kabinetben Kiss Péter marad a kancelláriaminiszter, Draskovics Tibor a pénzügyminiszter, Lamperth Mónika a belügyminiszter. Kóka János lesz Csillag István utódja a gazdasági miniszteri poszton, az Európai Bizottságba távozó Kovács Lászlót november elsejével váltja Somogyi Ferenc a külügyi tárca élén.

A honvédelmi tárcát továbbra is Juhász Ferenc vezeti majd, oktatási miniszter marad Magyar Bálint és Hiller István lesz továbbra is a kulturális miniszter. Változatlan a földművelődésügyi tárca vezetése, Németh Imre személyében, csakúgy mint az informatikai miniszteri poszt: Kovács Kálmán személyében. A környezetvédelmi miniszter továbbra is Persányi Miklós lesz, az európai ügyek tárca nélküli minisztere pedig Baráth Etele marad. Igazságügy-miniszter lesz Petrétei József, az egészségügyi tárcát pedig ezentúl Rácz Jenő vezeti. A munkaügyi miniszter ezután Csizmár Gábor lesz, az ifjúsági, családügyi és esélyegyenlőségi tárcát Göncz Kinga vezeti, a regionális fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter pedig Kolbert István lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik