Belföld

Elbocsátó üzenet Friderikusz Sándornak

A Magyar Televízió tudomásul vette Friderikusz Sándor távozását, és reméli, nem a belső vizsgálata miatt döntött így, amelyet a Szólás Szabadsága című műsor túlköltekezése miatt indítottak - derül ki a köztévé sajtóközleményéből.

Friderikusz Sándor a Magyar Televízió Aktuális Igazgatóságára – 2004. szeptember 7-i keltezéssel – eljuttatott levelében közölte, hogy felbontja „A szólás szabadsága” című műsorának elkészítésére vonatkozó szerződését.

Az MTV Rt. vezetése tudomásul vette Friderikusz Sándor döntését, valamint azt, hogy a médián keresztül mindezt – a levél kézhezvételével egy időben – a közvéleménnyel is tudatta. Nagyon sajnáljuk, hogy azok a javaslatok, amelyek további megjelenési lehetőséget biztosítottak volna Friderikusz Sándor produkcióinak, nem találkoztak a műsorvezető elképzeléseivel, így ő a tárgyalások folytatása helyett a távozás mellett döntött.

Friderikusz Sándor korábban jelezte, ha nem kapja meg az általa kinézett műsorsáv – „Az Este” című politikai háttérmagazin – helyét ill. az MTV nem rendeli meg közéleti portréműsorát, akkor távozik a Magyar Televízióból. Joga van ehhez, miként a Magyar Televízió vezetése sem kötelezhető olyan újabb műsorok megvásárlására, amelyekre a műsorvezető által diktált feltételek mellett nincs szüksége.

Meggyőződésünk, hogy fontos produkció „A szólás szabadsága”, ezért eleget fogunk tenni Friderikusz Sándor azon óhajának (miként felmondólevelében fogalmaz): „2004. október 9-től már az MTV gondoskodjon „A szólás szabadsága” további sorsáról!”

Az MTV vezetése sok sikert kíván Friderikusz Sándor további pályafutásához, egyúttal reméli, hogy a műsorvezető jelenlegi döntése nincs összefüggésben azzal a belső vizsgálattal, amelyet az MTV Aktuális Igazgatósága még augusztusban indított „A szólás szabadsága” előállítása során tapasztalt jelentős túlköltések okainak feltárására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik