Belföld

Elvették Annus aranyát – más vizeletét adta le?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizárta az athéni olimpiáról a kalapácsvetésben győztes Annus Adriánt és megfosztotta aranyérmétől, miután az atléta elmulasztotta a mintaadást. Erről a Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatta az MTI-t.

A MOB-ot magyar idő szerint 16:10 órakor telefonon értesítették a döntésről, írásos tájékoztatást még nem kapott.

Az AP amerikai és a Kyodo japán hírügynökség után a dpa és a Reuters is közölte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött: megfosztja az aranyérmétől az athéni játékokon kalapácsvetésben győztes, doppinggyanúba keveredett Annus Adriánt. A német hírügynökség szerint a NOB végrehajtó bizottsága a doppingvizsgálat megtagadása miatt vette el Annustól aranyérmét.

A kalapácsvető tesztje az augusztus 22-én rendezett döntő után negatív volt. Miután hazautazott Magyarországra, többször próbálták ellenőrizni, de ő nem vetette alá magát a próbának.
Az AP amerikai és a Kyodo japán hírügynökség értesülése szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy megfosztja az aranyérmétől az athéni játékokon kalapácsvetésben győztes, doppinggyanúba keveredett Annus Adriánt.

Két eltérő vizeletet adott le?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos jegyzőkönyve szerint Annus Adrián más vizeletét adta le az olimpián – számolt be a Reuters.

Az Athénban kalapácsvetésben diadalmaskodó magyar atlétát többször is ellenőrizték a játékok alatt, és mostanra kiderült, hogy az Annus által leadott minták nem ugyanattól személytől származnak.

A Reuters brit hírügynökség által közölt információval ellentétben a Magyar Olimpiai Bizottság nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy Annus más vizeletét adta le. Az ügyben további vizsgálatok várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik