Belföld

Megváltozott pártlogók az EP-választásra

Szokatlan pártemblémákkal találkozhatunk majd az EP-választási szavazólapokon, mert a Fidesz és az SZDSZ is újított: előbbi „az európai néppárt", utóbbi „a magyar liberális párt" felirattal toldotta meg logóját - derül ki a Népszabadságból.

A változtatásra valamennyi szervezetnek lehetősége volt, a szavazólapon megjelenő pártemblémáról minden választás előtt szabadon dönthetnek.

Korábban többször vita folyt az emblémákról: az érintett szervezetek hol azt sérelmezték, hogy a logót meghatározott méretű körbe kell elhelyezni, hol azt, hogy adott magasságúra kell rajzolni. Az előbbi azoknak kedvezett, akiknek az emblémájuk kerek, a másik megoldás azoknak, akiké inkább szögletes. Ezúttal az Országos Választási Iroda más utat választott: többféle mintanyomtatványt készíttettek, és a pártok maguk dönthették el, melyik látványát, illetve méretének érzetét találják megfelelőnek.

Miután a múlt héten valamennyi párt áldását adta a szavazólapra, s a többiek megjelenése miatt sem emelt kifogást, az Országos Választási Bizottság meghozta döntését, és mára befejeződik a több mint kilencmillió szavazócédula nyomtatása is.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik