Belföld

NetSize – új mobil tartalomszolgáltató a magyar piacon

A francia tulajdonú mobil üzenet- és tartalomszolgáltatással foglalkozó NetSize áprilisban megnyitotta társasági formában működő budapesti irodáját, ami a jövőben a cég régióközpontjaként is működik majd - közölték kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A NetSize több mint 18 országban közel 60 mobilszolgáltatóval áll partneri kapcsolatban Európában és Észak-Amerikában, s világszerte szórakoztató és információs mobilinternetes (WAP) portálokat működtet több nyelven. A portálokról egyebek mellett friss híreket, közlekedési információkat, bankszámlával kapcsolatos adatokat, valamint játékokat és csengőhangokat tölthetnek le az előfizetők.

A NetSize az idén öt magyar nyelvű tematikus WAP portállal lép be a mobilkommunikációs piacra: az ügyfeleknek például csengőhangokat, játékokat és más tartalmakat kínálnak majd. Az eseményen Neuman Péter, a NetSize Magyarország leányvállalatának és irodájának vezetője elmondta, hogy már az idén nyereségesen szeretnének működni. Hozzátette: a mobilszolgáltatók információi szerint az emeltdíjas SMS-ek piaca mintegy 5 milliárd forint volt 2003-ban, s ezért úgy gondolják, hogy már az első évben eredményesen működhet a kft.

A társaság célja, hogy 2004 második felében havonta 500 ezer SMS-t küldjön és fogadjon, illetve az üzleti alkalmazások, így például a marketing célú SMS-kampányok és játékok szervezése, valamint lebonyolítása területén egy éven belül piacvezetővé váljon. Az irodavezető konkrét számokat nem árult el, csupán annyit közölt, hogy a magyarországi leányvállalat kft. formában működik, s 3 millió forint alaptőkével hozták létre. A cég az anyavállalat tulajdonában van.

Az eseményen elhangzott, hogy a NetSize tavalyi forgalma 62 millió euró volt, amit az idén 100 millió euróra szeretne növelni. A NetSize egyike Európa leggyorsabban fejlődő technológiai cégének. A magyarországi iroda, illetve társaság kezdetben 3, majd később 7-12 főt foglalkoztat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik