Belföld

Megszüntették Rejtő és Garamszegi házi őrizetét

Megszüntették Rejtő E. Tibor és Garamszegi Gábor házi őrizetét kedden, de a brókerügy két gyanúsítottja Budapestet nem hagyhatja el - közölte a Fővárosi Bíróság az MTI-vel.

A K and H Bank Kulcsár-ügyben sikkasztással gyanúsított egykori elnök-vezérigazgatója és a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi határozata értelmében lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, tehát a főváros közigazgatási határát nem hagyhatja el – olvasható a bíróság közleményében.
Az ügyész a házi őrizetet megszűntető végzés ellen fellebbezést jelentett be. A nem jogerős döntés azonban végrehajtandó – közölte a bíróság. A bíróság korábban már lényeges könnyítéseket engedélyezett Rejtő E. Tibor esetében: a házi őrizet ellenére személyi, családi körülményeire tekintettel naponta több órára elhagyhatta lakását.

Rejtő E. Tibornak és Garamszegi Gábornak február végén lejárt házi őrizetét előbb két hónappal, majd az április 23-án további egy hónappal, május 28-ig meghosszabbította a másodfokú bíróság, de a házi őrizetet kedden – a védők indítványára – mégis megszüntették. Rejtő E. Tibor 10 millió forintos óvadék ellenében december 12-én hagyta el a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetet.

A volt bankvezető alaposan gyanúsítható azzal, hogy hatáskörét túllépve, a bank belső szabályzatát megszegve arra utasította a K and H Equities brókercég alkalmazottait, hogy Kulcsár Attila ügyfeleinek ne küldjenek kimutatást számláik egyenlegéről. A Betonút Rt. sikkasztással gyanúsított volt vezérigazgató-helyettesét, Garamszegi Gábort december 5-én 30 millió forint óvadék ellenében helyezték jogerősen szabadlábra. A bíróság egyúttal elrendelte mindkettőjük házi őrizetét, amely kedden lakhelyelhagyási tilalomra változott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik