Belföld

Schmitt eltávolítaná az országból Ron Werbert

A hivatalosan csak májusban kezdődő választási kampány egyre indulatosabbá válik. Az MSZP tegnap Orbán Viktort, a Fidesz Ron Werbert támadta – írja a kampányesemények kapcsán a Népszabadság.

A szocialisták élesen bírálták Orbán Viktort egy lakossági fórumon tett kijelentése miatt. Orbán azt mondta: „Ne azon gondolkodjanak, hogyan szavaztak a népszavazáskor, mert ennek itt és most nincs jelentősége. Az ellenfél éppen abban reménykedik, hogy azok a polgári érzelmű szavazók, akik a csatlakozás népszavazásakor nemmel szavaztak, most majd otthon maradnak… Ez egy nagyon világos érvelés, és csak úgy lehetünk rajta úrrá, ha elmondjuk mindenkinek, akiről tudjuk, hogy polgári érzelmű szavazó, hogy ez a választás nem Európáról, hanem a mostani kormány iránt meglévő vagy elvesztett bizalmunkról szól” – fogalmazott Orbán.

A szocialista párt tegnapi, nem utolsósorban a Fidesz elnöke által elmondottakra való válasz kedvéért összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóján Nyakó István szóvivő elmondta: „Mára bizonyossá vált, hogy a Fidesz azonosul az Európai Unióval szembehelyezkedőkkel”. Felvetette: vajon honnan tudja a Fidesz, hogy ki polgári érzelmű szavazó; csak nem onnan, hogy a nemzeti petíció aláíróinak adatait nyilvántartják, mint saját híveiket? Lendvai Ildikó frakcióvezető új fejleménynek nevezte, hogy a jelek szerint Orbán Viktor szíve szerint nemet akart mondani az EU-csatlakozásra. Schmitt Pál viszont örömünnepnek nevezte az eseményt, tehát fel kell tenni a kérdést a Fidesz listavezetője egyetért-e Orbán Viktorral – mondta Lendvai Ildikó.

Schmitt Pál ugyancsak csütörtökön bejelentette: levélben kér személyes találkozót Medgyessy Pétertől annak érdekében, hogy a kormányfő segítsen „eltávolítani az országból” Ron Werbert, az MSZP izraeli kampánytanácsadóját. Ezzel kapcsolatban az MSZP frakcióvezetője úgy fogalmazott a lap szerint: „különösen durva”, hogy a politikus éppen a holokauszt emléknapján követeli egy izraeli állampolgár eltávolítását. Medgyessy Péter nem segít senkit eltávolítani az országból – szögezte le. Lendvai Ildikó ugyanakkor azt is hozzátette: amíg ő az MSZP frakcióvezetője, addig a párt minden írott és íratlan szabályt betart a kampányban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik