Belföld

Tesztfázisban a Google levelezőrendszere

A világ elsőszámú internetes keresőjét működtető Google Inc. megkezdte saját - szabadon elérhető, keresést is lehetővé tevő - e-mail szolgáltatásának, a Gmail-nek a tesztelését, ami kihívást jelenthet versenytársainak, a Yahoo Inc.-nek és a Microsoft Corp. MSN-jének.

A www.gmail.com címen csütörtöktől elérhető szolgáltatás automatikusan szervezi majd témák szerint az e-maileket és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a küldők, a szövegek vagy a tárgykörök szerint kereshessenek minden elektronikus levelükben – úgy, mint ahogy most a weben teszik.


A Google ugyanakkor egy gigabyte tárhelyet is felhasználói rendelkezésére bocsát; sokkal többet, mint akár a Yahoo, akár az MSN, amelyek szabadon felhasználható e-mail szolgáltatásukkal erős felhasználói bázist alakítottak ki, és immár támadják a Google web-keresésben elfoglalt pozícióit is.

Sokan számítanak arra, hogy a Google még az idén tőzsdei részvénykibocsátást hajt végre, és már korábban is voltak, akik előre jelezték, hogy a társaság belép az e-mail szolgáltatások piacára is.

A szolgáltatás tényleges elindítására hetek vagy hónapok múlva kerülhet sor; a cég nem készül arra, hogy a Gmail-t a Google.com oldalhoz kapcsolja, inkább olyan tesztelés alatt lévő programokhoz csatolná, mint a News és a Froogle, a cég árösszehasonlító vásárlási eszköze.

Ezzel a lépéssel a Google újabb lépést tesz abba az irányba, hogy olyan internetes portállá váljon, ami a termékek és szolgáltatások széles körét kínálja – az e-mail küldéstől az online vásárlásig – hangsúlyozzák az elemzők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik