Belföld

Az IBM összevonta processzor és szerver csoportját

A kék óriás kiszolgáló és félvezető csoportja egyesíti erőit, hogy szorosabb együttműködésük következtében egymás termékei erősödjenek.

Az új IBM Technology and Systems Group egyesíti a John Kelly alelnök által irányított technológiai csoportot és a William Zeitler által irányított rendszer csoportot. A két vezető közösen irányítja az új divíziót saját területét felügyelve. Kellyék csoportja tervezi, gyártja és értékesíti a processzorokat az IBM külső ügyfelei és az IBM szerver csoportja felé, míg Zeitlerék tervezik és fejlesztik az IBM szervertechnológiát a nagygépektől a vékonyszerverekig.

Az IBM szóvivője elmondta, a fúzió nem jár elbocsátásokkal, csupán a szervezeti elrendezés átalakítását és a belső beszámoló rendszer módosítását jelenti. „A célunk az, hogy a két ágazat szorosabban együttműködjön egymással, mert ez növeli mindkettő hatékonyságát befelé és kifelé egyaránt” – fogalmazott Chris Andrews szóvivő, aki elmondta a két szervezet eddig is együttműködött, ám az új szervezeti felépítés formai keretet is ad a kapcsolatuknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik