Belföld

Levélbomba robbant Romano Prodi kezében

Csomagba rejtett pokolgép robbant Romano Prodi kezében szombaton bolognai otthonában, de az Európai Bizottság olasz elnöke nem sérült meg. Prodi saját kezűleg bontotta ki a küldeményt, amely a nyitás pillanatában felrobbant és lángra kapott. Az EU-elnök szóvivője, Marco Vignudelli szerint azonban Romano Prodi nem szenvedett égési sérülést és anyagi kár sem keletkezett.

December 21-én már felrobbant két kis, szemeteskukába rejtett házilagos pokolgép Romano Prodi bolognai házának közelében, de a merényletkísérlet idején a ház üresen állt és senki sem sérült meg. A robbantgatási kísérleteket egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára, s a hatóságok anarchista csoportokat sejtenek a háttérben.

Mint emlékezetes, néhány napja egy, az olasz hatóságok szerint nem teljesen ép elméjű magyar kővel betörte egy bolognai könyvesbolt kirakatát, amelyben Romano Prodi legújabb könyvét árusították. A díszes csomagolóanyagba burkolt “küldemény” magyar nyelvű fenyegető üzenetet is tartalmazott az olasz Európa-politikusnak címezve. A füzetlapra írt szöveg úgy hangzott, hogy “ez volt az első, másodikra bomba fog robbanni”. A bolognai hatóságok egyelőre nem utaltak semmiféle lehetséges összefüggésre a Prodi kezében robbant levélbomba és a karácsony előtti, magyar nyelvű fenyegetőzés között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik