Belföld

Leállt a balatoni komp a jég miatt

Leállt a balatoni komp, miután a tó vizét hat centiméter vastag jég borítja - tudta meg szombaton az MTI telefonon Borbély Judittól.

A Balatoni Hajózási Rt. marketing-vezetője az MTI-nek elmondta: a Tihanyrév és Szántódrév közt közlekedő kompjárat idén utoljára karácsony első napján, csütörtökön reggel indult el, s a révhajó már csak egy oda-vissza utat tett meg, mert a tó jegesedése lehetetlenné tette a további kompközlekedést a tavon.

A Balatoni Hajózási Részvénytársaság négy komphajója 2003-ban mintegy 900.000 utast és 270.000 járművet szállított a tó északi és déli partja közti rév-átkelőnél, 4-5 százalékkal kevesebbet, mint az elmúlt esztendőben.

Hogy 2004-ben mikor indul el újra a kompforgalom a Veszprém megyei parton fekvő Tihany és a somogyi oldalon lévő Szántód között, az időjárás függvénye – közölte a siófoki székhelyű hajótársaság szakembere.

A balatoni komp menetrend szerint hagyományosan március legelején szokott útjára indulni; a jég korai elolvadásának köszönhetően gyakori a februári idénykezdés, de idén a hosszúra nyúlt tél miatt a tervezett március 1. helyett március 18-án indult csak meg a rév-átkelés a Balatonon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik