Belföld

Sztrájk a Ganz Gépgyárban

admin
admin

2003. 11. 25. 12:05

Sztrájkba lépnek a Ganz Gépgyár Energetikai Gépgyártó Kft. munkatársai, hogy elmaradt munkabéreik és jogos járandóságaik kifizetését kikényszerítsék.

A fizetési problémák már több mint egy éve jelentkeztek. A munkabéreket ettől kezdve először több napos csúszással tudta a cég fizetni, majd a 2003-as évben már csúszással és két részletben fizette csak ki. A 2003. november 5-én esedékes bérekből a mai napig csak dolgozónként 25000 Ft-ot fizetett, azt is november 20. ill. 21-én a dolgozói tiltakozások és a sztrájkkészültség hatására. A bérek csúszásával egy időben elkezdődött a kollektív szerződés szerinti juttatások kifizetésének elmaradása is.

Mindezek miatt a helyi szakszervezet folyamatosan tiltakozott, egyeztetéseket kezdeményezett a munkáltatóval, sőt a tulajdonosok képviselőjével is.  Elfogyott a dolgozók türelme, és anyagi kitartása is. Egy összegben követelik kamataival az elmaradt járandóságaik teljesítését és a munkabérüket. Már nem tudják tolerálni, hogy a cég a külső gazdasági és a belső vezetési problémák miatt nem képes nekik kellő időben fizetni.

“Elkeseredésükben a nyomásgyakorlás eszközeihez folyamodtak, aminek eredményeként hirdették meg a 2 órás figyelmeztető sztrájkot” – áll a szakszervezet közleményében.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.