Belföld

Miniszterdömping várható a Sziget Fesztiválon

A tavalyinál is több kormánytag és minisztérium vesz részt a szerdán kezdődő Sziget Fesztiválon. A tárcák hangsúlyosabb jelenléte a rendezvény 1,2 milliárd forintos költségvetésén is nyomot hagyott, a költségek tizedét az állami szervezetek állták az idén - írja a kormány internetes szócsöve, a magyarorszag.hu.

A tervek szerint a tavalyinál is több kormánytag és tárca képviselteti magát a szerdán kezdődő Sziget Fesztiválon – olvasható a portálon. A politikusok fokozódó jelenlétén kívül a több százezer fiatalt vonzó rendezvény anyagi elismertsége is egyre nő, az 1,2 milliárd forintos költségvetésből 125 millió forintot adtak össze a minisztériumok és egyéb állami szervek az idén.

2003-ban az ifjúsági és sport, az informatikai, a kulturális, a környezetvédelmi, az oktatási, a gazdasági, a honvédelmi tárca, valamint a Magyar Turisztikai Rt. viselheti a hivatalos támogató címet, de a Miniszterelnöki Hivatal, a munkaügyi és az esélyegyenlőségi minisztérium is segítette a rendezvényt.

A miniszterelnök is kilátogat a Szigetre

Medgyessy Péter miniszterelnök csakúgy, mint tavaly, az idén is látogatást tesz a Szigeten. A Miniszterelnöki Hivatal vezetője, Kiss Péter péntek délután a Civil Falu és az egyházak programjaival ismerkedik. A belügyminiszter Lamperth Mónika szintén augusztus 1-jén lesz a Sziget vendége, a politikus a tervek szerint a minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság közös sátrában tart fórumot, és megnézi a Civil Falut.

Az ifjúsági és sporttárca drogprevenciós programokkal képviselteti magát, és bár csak egy rövid látogatás erejéig Gyurcsány Ferenc is felbukkan majd. Az informatikai tárca non-stop internetcaféjában mutatja be a világháló nyújtotta lehetőségeket.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium sátrában többek között monopoly verseny, az épülő autópályákat mintázó óriáspuzzle, valamint a Malév, a Magyar Turizmus Rt. és a Máv várja az érdeklődőket. A szerdai nyitányon a tárca néhány államtitkára, vasárnap pedig Csillag István miniszter is jelen lesz.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik