Belföld

Belgiumban is téma a K&H botrány

A K&H Equities-nél feltárt csalás, sikkasztás hírével foglakozik a belga Le Soir, amely keddi számának gazdasági rovatában adott tudósítást a belgiumi KBC bankház többségi tulajdonában levő magyarországi K&H Bank brókercégénél folyó vizsgálatról.

A magyar sajtó tudósításaira hivatkozó rövid híradás úgy kommentálta a szökésben levő befektetési tanácsadó, Kulcsár Attila sikkasztását, hogy “a KBC közép-európai terjeszkedése nem megy zökkenők nélkül: a magyarország K&H Bank tőzsdei üzletágánál lelepleztek egy sikkasztót”.


A belgiumi bank elismerte, hogy a cég 60-70 ügyfelét károsította meg a sikkasztó a magyar sajtó becslései szerint akár 80 millió euróval. A belgiumi anyabankház addig nem nyilatkozik, amíg Magyarországon a cég belső vizsgálata és a bűnügyi nyomozás le nem zárul. A cég viszont közölte, hogy kártalanítja ügyfeleit.

A belga cikk szerint a K&H Equities a magyar brókerpiac egyik legjelentősebb szereplője és Kulcsár még évekig folytathatta volna talán üzelmeit, ha egy véletlen vizsgálat nem tárja fel a sikkasztást, ami évekig elkerülte a belső ellenőrzés figyelmét.

“A belga csoport számára ez a kellemetlen kaland nem teszi kérdésessé a magyarországi leányvállalatok stratégiáját, amelynek operatív eredményeit kitűnőnek minősítik” – írta befejezésül a Le Soir.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik