Belföld

Orbán magánya aggasztja a Nemzeti Kört

admin

2003. 04. 28. 09:14

A tizenkét neves konzervatív értelmiségiből álló Nemzeti Kör a Magyar Hírlap birtokába jutott elemzése megállapítja, a 2002-es kettős vereség okait a jobbközép politikusok a mai napig nem tekintették át, de ha netán tettek is volna erre kísérletet, eredményeit nem tárták választóik elé.

Az aláírók a vereség egyik okát a személyi kérdésekben látják. Szerintük sem a Fidesz, de az MDF sem rendelkezett megfelelő személyi állománnyal, több olyan alkalmatlan ember került pozíciókba, akik erősen negatív megítélést váltottak ki – véli az aláíró Osváth György, Jávor Béla és Pálinkás József. A polgári politikusok nem igényelték kellően e szellemi háttérmunkát – állapítják meg az elemzők –, nehezen viselték a jó szándékú kritikát, a bírálókat gyakran ellenfélnek minősítették.

Az analízis Orbán Viktor politikai tehetségét nemcsak vitán felül állónak vallja, hanem megjegyzi azt is: “politikai érzékenysége és ösztöne egyedülálló a mai magyar politikai palettán”. Mindebből azonban az a parlamenti demokráciában szokatlan tény következett, hogy “a miniszterelnök személyisége oly mértékben határozta meg az ország vezetését, amely nehézségeket is magában hordozott. Túl sok döntés került a miniszterelnök hatáskörébe… és ez téves döntések esetén megnehezítette a módosítást. Orbán Viktor jelenleg társ nélkül dominál a magyar jobbközép politikai égboltján, de épp e társtalansága a nyugtalanító…”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.