Belföld

Svájc továbbra sem hajlandó a banktitok feloldására

24.hu
24.hu

2002. 11. 06. 11:31

Svájc nem oldja fel a banki titoktartási törvények szigorát, továbbra sem ért egyet a feltétel nélküli, teljes információátadással. Gordon Brown brit pénzügyminiszter és Pascal Couchepin svájci gazdasági miniszter találkozóját követően nyilvánvalóvá vált, hogy a hosszú idő óta tartó patthelyzet nem változott. A brit politikus sikertelen kísérlete árnyékot vetett az EU pénzügyminisztereinek keddi találkozójára is. Az Európai Tanács 2001 végén adott ki utasítást az EU-állampolgárok külföldi bankjövedelmeinek megadózásáról. Egyúttal egyeztetéseket kezdeményezett közösségen kívüli, a kamatjövedelmek szempontjából kulcsfontosságú országokkal - az Amerikai Egyesült Államokkal, Svájccal, Liechtensteinnel, Monacóval, Andorrával és San Marinóval - hasonló intézkedések foganatosítása céljából annak érdekében, hogy az EU állampolgárainak külföldi bankkamatait kiskapuk nélkül adó alá vethessék. A tanácsnak legkésőbb ez év végéig egyhangúlag véglegesítenie kell a direktíva szövegét és meg kell kezdeni a rendelkezés végrehajtását. Ez azonban lehetetlen addig, amíg a tőkejövedelmekből származó adó elkerülésére olyan kényelmes és kézenfekvő lehetőség kínálkozik, mint például a svájci bankok szolgáltatásainak igénybe vétele.
[euro.hu]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.