Advent

Mesevilágba repít a pécsi advent

györkő zsombor
györkő zsombor

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a karácsonyvárás időszaka, meggyúltak az első adventi gyertyák. Az ország szinte minden települése díszbe öltözött, nagyvárosainkat beragyogják az ünnep fényei.

Természetesen Pécs sem maradt ki a sorból, ahol 2023. december 1-24. között karácsonyi programokkal várja az ünneplőket a Pécsi Advent, az Adventi  Kézműves- és Mesevásár a Széchenyi téren.

Ebben az időszakban időszakban varázslatos fényfestés, szórakoztató és ünnepi programok, ízek, illatok, kézműves vásár, koncertek várják az ünneplőket a díszbe öltözött belvárosban.

Hagyományosan felállították Pécs karácsonyfáját a Széchenyi téren, ahol számos kézműves, borász , cukrász, sajtmester, büfés árusítja portékáit. Egy finom forralt bort vagy teát szorongatva, finom ételeket kóstolhatva hallgathatjuk és nézhetjük a fellépőket a téren felállított színpadon, szerencsés esetben hóesésben sétálhatunk végig a Király utcában, a Jókai- és Dóm téren,  lakatot helyezhetünk a kerítésekre, vagy egyszerűen csak romantikázhatunk a kedvesünkkel.

Az ünnepi fényekről és hangulatról Györkő Zsombor készített gyönyörű felvételeket, melyek elkalauzolnak Pécsre, a csodálatos adventi mesevilágba.

Galéria
Kapcsolódó
Kisült az ország legmézesebb faluja
December 3-tól látogatható a geresdlaki mézeskalács falu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik