Advent

Egy ír kocsma bejelentkezett az év legmegindítóbb karácsonyi reklámja címért

Mostanra megszokottá vált, hogy a legnagyobb cégek világszerte évről évre elkészítik a maguk karácsonyi reklámját a saját üzenetükkel, de minden esztendőben akad egy-egy alacsony költségvetésű videó is, ami emberek százezreinek csal könnyet a szemébe.

Ezt a nem egyszerű feladatot sikerült megugrania egy kis észak-ír pubnak is, amelynek reklámját már több millióan látták alig pár nap alatt a különböző közösségi oldalakon.

Az Irish Post cikke szerint az Enniskillenben található Charlie’s Bar a legrégebbi családi kézben lévő kocsma a városban, karácsonyi videójuk pedig pénteken debütált a Facebookon, az Instagramon, majd a TikTokon, és azonnal levette a lábáról az internetezőket.

Mindhárom platformon milliós nézettségnél jár a videó, amelynek főszereplője egy idős férfi, aki az első jelenetben elmegy a temetőbe, ahol virágot tesz egy sírra. Ezután visszatér a városba, több emberre is ráköszön, de senki nem vesz róla tudomást.

Végül a kocsmában egy fiatal pár kutyája ment oda hozzá, és nem sokkal később a gazdái is követték őt az asztalhoz, majd hárman koccintottak.

A reklám azzal William Butler Yeats ír költő egyik idézetével zárul:

nincsenek idegenek itt, csak barátok, akikkel még sosem találkoztál.

@charliesbarenniskillen ‘There are no strangers here, only friends you haven’t yet met’ (W. B. Yeats) 💫 Filming & Editing: @aoifeteague1 #christmasad #christmasadvert #christmasadvert2023 #christmasadvert23 #christmasadvertisement #christmas2023 #northernireland #northernirelandtiktok #northernirelandfyp #irishbar #irishpub #christmaspub ♬ People Help the People – Birdy

A videóval kapcsolatban a legtöbb kommentelő azt emeli ki, hogy nagyobb figyelmet kellene fordítani az idősekre, főleg karácsony közeledtével, hiszen ez a szeretet ünnepe.

Kapcsolódó
Ütős lett a karácsonyi reklámfilm, ami az energiaválságot helyezi középpontba
Az összetartozás garantálja, hogy senki és semmi ne vegye el tőlünk a karácsony örömét. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik