Advent

Kisült az ország legmézesebb faluja

györkő zsombor
györkő zsombor

A Baranya vármegyei településen 15 éve minden éven kisütik mézeskalácsból a faluban található házak, templomok, intézmények kicsinyített mását, írta a Bama.

Eleinte az iskolában, majd a templomokban helyeztek el apró mézeskalácsfalut, ám egyre többen kapcsolódtak be a munkálatokba, így a Hunyadi utca 21. szám alatti közösségi térbe került a mára kiterjedt méreteket öltő adventi látványosság.

Tavaly a falu rendezvényei, a Gőzgombóc Fesztivál, illetve a szüreti mulatság készült el mézeskalácsból. Idén egy Magyarország-térkép is kiegészíti a látványosságot, külön kijelölve rajta a helyi túracsoport által bejárt helyszíneket, sőt, az Országház is kisült a mézes tésztából

– olvasható a portálon.

A kiállításon a templomok mellett látható a babamúzeum, a német ház, a focipálya apró focistákkal, a közösségi ház és az iskola, illetve az óvoda is, helyenként apró mézeskalács emberkékkel kiegészítve.

A települést domborzatilag is hűen tükröző édességek között helyet kapott az ukrán menekültek háza, illetve a nagy számban itt élő finnek otthonai is.

A mézeskalács falu előzetes bejelentkezéssel és ingyenesen látogatható.

Kapcsolódó
Csak saját bögrébe adnak forralt bort egy falu adventi programjain
A Fejér vármegyei Beloianniszban ökotudatosságra ösztönzik a lakosságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik