Belföld

Súlyos büntetésre számíthatnak a menekültek zaklatói

szegedi börtönőr (Array)
szegedi börtönőr (Array)

Az idegenellenes és rasszista indíttatás súlyosbító körülménynek számít. A facebookos szervezkedés is bűncselekmény.

Megágyazott a gyűlöletbeszédnek a menedékkérőkkel szemben gyűlöletet szító kormányzati propaganda – írja a TASZ, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy az idegenellenes, rasszista, homofób és antiszemita bűncselekmények súlyosabban büntetendők. A szervezet összeállítást készített arról, hogy milyen büntetésekre számíthatnak a rasszista incidensek elkövetői.

Ha valaki például arra ragadtatja magát, hogy megossza a Facebookon, hogy „holnap reggel tanítsuk móresre a menekülteket”, az közösség tagja elleni erőszak előkészületének minősül, amit két évig terjedő börtönnel jutalmazhatnak. Ha valaki az utcán azt találja ordítani egy külföldi arcába, hogy „takarodj innen, te büdös …”, az garázda módon elkövetett, közösség tagja elleni erőszak, három évig terjedő börtön jár érte.

Bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszaknak minősül, ha valaki erősnek érzi magát és megüt egy menekültet. Egytől öt évig terjedő börtön jár érte. Ha pedig valaki a barátaival karöltve, botokat ragadva rontana rá a menekültekre, az kettőtől nyolc évig terjedő börtönre számíthat, közösség tagja ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt.

A menedkkrkkel szemben gylletet szt kormnyzati propaganda meggyazott a gylletbeszdnek. Korbban nem ltott m…

Posted by TASZ on Friday, 24 July 2015

 

Szegeden múlt szombaton egy egyetemista lányt vertek meg brutálisan azért, mert bevándorlónak nézett barátja védelmére kelt, támadóját már kedden elfogták a rendőrök. Az elmúlt napokban a Facebookon is szerveződtek olyan csoportok, melyek „bevetéseket” próbálnak szervezni a menekültek ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik