Belföld

Jövőre kapnak pénzt a mindszenti képviselők

kepviselok(1)(960x640).jpg (képviselők, parlament, )
kepviselok(1)(960x640).jpg (képviselők, parlament, )

Lemondtak a tiszteletdíjukról még 2010-ben a választások után, most ismét kapni fognak.

Akkor a város nehéz gazdasági helyzete miatt döntöttek úgy, hogy lemondanak a tiszteletdíjukról. Jövőre ez megváltozik, ez derült ki az év utolsó képviselő-testületi ülésén, ahol napirendre került a tiszteletdíj meghatározása is.

Zsótér Károly polgármester elmondta, hogy az elmúlt 3 év gazdálkodásának köszönhetően sokat javult a kisváros helyzete, így 2014-ben már kaphatnak tiszteletdíjat a képviselők. Ebben az ügyben viszont figyelembe veszik, hogy a költségvetés által elviselhető tiszteletdíjat határozzanak meg.

Mindszenten 2014. február elsejétől a két alpolgármester bruttó 96 ezer forintot vihet haza, míg a hét képviselőnek bruttó 40 ezer forintos alapdíja lesz, ehhez hozzájön a bizottságokban betöltött tisztség után járó összeg. A bizottsági elnököknek az alapdíj és annak 50 százaléka, vagyis bruttó 60 ezer, míg a tagoknak plusz 25 százalék, azaz 50 ezer forint a tiszteletdíja, és a nem önkormányzati képviselő, külsős bizottsági tagoknak az alapdíj 40 százaléka, ami 16 ezer forint – olvasható a délmagyar.hu-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik