Belföld

Újabb Vásárhely-vita a makói testületin

Korsós Ágnes levelére reagáltak a helyi képviselők.

A Makó-Vásárhely vita, időrendben

Szerdán képviselő-testületi ülést tartottak Makón, ahol ismét téma volt a városi és a vásárhelyi kórház összevonása. Korsós Ágnes vásárhelyi főjegyző a polgármesterhez címzett nyílt levelére is reagáltak a hagymaváros képviselői.

Siket István, a Polgári Szövetség Makóért és Molnár László, a szocialista párt képviselője a Makói Híradó beszámolója szerint megismételték, a makóiaknak nem a hódmezővásárhelyi emberekkel, hanem egyes vásárhelyi vezetők egyes, a városukat hátrányosan érintő döntéseivel van problémájuk. Siket hangsúlyozta, csak azt szeretnék, hogy Vásárhely – melynek rendkívül nagy az érdekérvényesítő képessége – ne Makó rovására fejlődjön. Molnár arra is emlékeztetett tavaly Lázár János, Vásárhely akkori polgármestere előzetes egyeztetés nélkül kezdeményezte a két város kórházinak összevonását, Kallai Árpád vezetése alatt.

Sánta Sándor fideszes képviselő szerint, ha valamilyen konkrét probléma merült fel a kórházintegráció kapcsán Makón, azt nem politikai viták mentén, hanem szakmai szempontok szerint kell kivizsgálni.

Buzás Péter polgármester a vita végén javaslatot tett arra, hogy a februári testületi ülésre hívják meg Kallai Árpád főigazgatót, hogy tájékoztassa őket a makói tagintézményben folyó munkáról, a kórház költségvetéséről, illetve a fejlesztési pénzek elosztásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik