Élet-Stílus

Súlyos büntetés rendbontásért

Az argentin élvonalból kiesett Nueva Chicago húsz büntetőponttal kezdi a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot, ezenkívül soron következő húsz bajnokiját semleges helyszínen kell megrendeznie.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) azért döntött így, mert június 25-én, a Tigre elleni osztályozón a vendégek 2-1-es vezetésénél a Nueva Chicago szurkolói berohantak a pályára és tömegverekedést robbantottak ki, amely később a stadionon kívül is folytatódott. A kirakatokat betörő, autókat borogató, kövekkel és vascsövekkel támadó huligánokat végül a kivezényelt rohamrendőrök oszlatták szét. Az utcai összecsapások során egy 41 esztendős Tigre-szurkoló a helyszínen belehalt rendkívül súlyos fejsérüléseibe.

A mérkőzést, amely lefújás nélkül ért véget, a Tigre javára igazolták, a Nueva Chicago a másodosztályban szerepel majd a következő szezonban, ráadásul a bajnokságot húszpontos hátrányból kezdi meg, és emellett húsz hazai találkozóját semleges helyszínen kell megrendeznie. „A visszasorolásunk jogos, a többi büntetést igazságtalanul súlyosnak tartjuk, hiszen bizonyított, hogy egyetlen Chicago-szurkoló sem volt ott, ahol azt az embert megölték. A haláleset a stadionon kívül történt, és az utcán a rendőrök is részt vettek a harcokban” – reagált a döntésre Antonio Filomeno, a Nueva Chicago elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik