Belföld

Török midibuszok közlekedhetnek a Várban

Rába-Volvo buszok helyett török Karsan buszok közlekedhetnek a Várnegyedben.

Elbukhat a célegyenesben a befutónak tűnő Orangeways, és az általa futtatni tervezett Rába-Volvo buszok helyett a BKV fog török midibuszokat üzemeltetni a Várnegyedben és néhány más budai útvonalon – írja az Index. A lap szerint mindez Ahmet Davutoglu török miniszterelnök egy héttel ezelőtti budapesti látogatásának első kézzel fogható eredménye lehet.

A buszvásárlásról hétfőn dönthet a BKK igazgatósága. A 16 darab Karsan busz megvásárlásáról már korábban született úgynevezett feltételes szerződés, ami 870 millió forintban rögzítette a vételárat. “Ha a BKK igazgatósága hétfőn úgy dönt, hogy lemond az Orangeways-Rába/Volvo bizniszről, akkor jöhetnek a török buszok, amiket várhatóan a BKV fog üzemeltetni. Bár az üzemeltetés költsége nagyjából annyiba kerül, mint az Orangeways-szel, a török buszokra uniós támogatás lesz, így a főváros és a BKK 870 millió forintot spórolhat az ingyen kapott flottán. A Karsan buszait korábban megvizsgálták már egyébként a BKK szakemberei, és jónak találták” – írja a lap.

A török buszok mellett 7 darab Siemens-Rampini elektromos busz is közlekedhet a Várban, de ezekre a járművekre még várni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik