Nagyvilág

Baloldali győzelem Franciaországban, tűz alatt Kadhafi otthona, felgyújtott szerzetesek [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Történelmi szocialista győzelem Franciaországban. Több mint ötven év után először került többségbe a baloldal a francia szenátusban.
Bővebben…

Százával menekültek a civilek Kadhafi szülővárosából. A légi csapások elöl menekülők azt mondták, Szirtben súlyos a víz- és élelmiszerhiány, nincs elég gyógyszer, sem üzemanyag.
Bővebben…

Felgyújtotta magát két tibeti szerzetes. Önégető akciójukkal a vallásszabadság korlátozása ellen tiltakoztak és a dalai lámát éltették.
Bővebben…

Csütörtökön megizzasztják Strauss-Kahnt. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetőjét akkor szembesítik Tristan Banon újságíró-regényíróval, aki nemi erőszak kísérlete miatt tett panaszt ellene.
Bővebben…

A Playboy címlapjára kerül az egyik román politikus. A konstancai polgármester nagyon büszke a felkérésre.
Bővebben…

Törökország a Facebookon azonosított izraeli katonákat. Közösségi oldalak segítségével azonosították a nyomozók a gázai segélyhajók elleni akcióban részt vett fegyvereseket.
Bővebben…

Lándzsára szúrtak két embert az indonéz fővárosban. A két férfit az idén különösen elszaporodott dzsakartai tömegverekedések közben nyársalták halálra.
Bővebben…

Meghalt Afrika első női Nobel-békedíjasa. Elhunyt Wangari Maathai kenyai környezetvédő akit a fenntartható fejlődésért, a demokráciáért és a békéért tett erőfeszítéseiért tüntettek ki.
Bővebben…

Katonai együttműködésre készül Irán és Törökország. A két ország közös ellenségük, az Irak északi részén bujkáló kurd lázadók ellen készülnek közös fellépésre.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik