Nagyvilág

Csütörtökön megizzasztják Strauss-Kahnt

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetőjét akkor szembesítik Tristan Banon újságíró-regényíróval, aki nemi erőszak kísérlete miatt tett panaszt ellene.

Rendőrségi források szerint az ügyészség szeptember 23-án, tíz nappal azután döntött a szembesítésről, hogy Strauss-Kahnt saját kérésére tanúként kihallgatták a párizsi bűnügyi rendőrségen. A pontos dátumot pedig hétfőn hozták nyilvánosságra.

A politikus ügyvédjei szerint Strauss-Kahn kihallgatásán jelezte, hogy a nyomozók rendelkezésére áll. Banon még júliusban emelt panaszt a volt IMF-vezér ellen a 2003. februári találkozón lezajlottak miatt. A férfi “képzelt jelenetnek” minősítette azt, amit a nő előadott, és rágalmazásért eljárást indított ellene.

A 32 éves regényírónő csütörtökön az RTL kereskedelmi rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy ő kérte a szembesítést azért, hogy Strauss-Kahn “egyenesen a szemébe mondja” azt, amit szerinte Banon “kitalált”.

Strauss-Kahn szeptember 4-én tért haza New Yorkból, miután az amerikai igazságszolgáltatás ejtette az ellene folytatott eljárást, amely egy szállodai szobalány nemierőszak-panasza nyomán kezdődött el. A vádló, Nafissatou Diallo végül nem tűnt eléggé szavahihetőnek ahhoz, hogy az ügyészség bízzon az esetleges per megnyerésében. A politikus a TF1 francia kereskedelmi televíziónak adott első interjújában “erkölcsi hibának” nevezte a közte és a szobalány közötti kapcsolatot, s azt is jelezte: nem indul a jövő évi francia elnökválasztáson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik