Nagyvilág

Eltemették a párizsi túszejtőt

Amedy-Coulibaly(210x140).jpg (Amedy Coulibaly)
Amedy-Coulibaly(210x140).jpg (Amedy Coulibaly)

Amédy Coulibaly holttestét nem engedték be a nyugat-afrikai Maliba. A Charlie Hebdo elleni merényletet elkövető Kouachi-fivéreket már korábban eltemették szülővárosaikban.

Párizs közelében eltemették a párizsi áruházi túszejtésért, valamint egy rendőrnő megöléséért felelős Amédy Coulibaly-t – közölte az AFP hírügynökség gyorsjelentésében.

A Daily Mail arról írt, hogy a terrorista holttestét szülőföldjén, Maliban akarták eltemetni, a nyugat-afrikai ország azonban visszafordította. A hatóságok nem indokolták meg döntésüket. A francia kormányszóvivő ekkor kijelentette, hogy Franciaországban temetik el, ha nincs más lehetőség.

A Charlie Hebdo elleni merényletet elkövető Kouachi-fivéreket már korábban eltemették szülővárosaikban, Rheims-ben és Gennevilliers-ben, az éj leple alatt, névtelen sírba. Az önkormányzatok tiltakoztak az ellen, hogy temetőikbe be kelljen fogadniuk a holttesteket, de a francia törvények előírják, hogy erre ott kell lehetőséget biztosítani, ahol az elhunytak éltek, vagy pedig haláluk helyén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik