Belföld

Egy év felfüggesztettet kapott a motoros halálát okozó traktoros

Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a traktorost, aki tavaly májusban a figyelmetlenségével okozott tragédiát a 74-es főúton..

A Zalaegerszegi Törvényszék közleménye szerint a vádlott Fakospuszta irányából haladt traktorral Nagykanizsa felé, holott arra az útszakaszra lassú járművel tilos behajtani. A munkagép érvényes forgalmi engedéllyel nem rendelkezett, féklámpája, helyzetjelzője és jobb oldali hátsó irányjelzője sem működött, a traktorra felszerelt homlokrakodónak pedig nem volt hatósági engedélye.

Amikor a férfi egy lakott területen kívüli kereszteződésben balra akart fordulni, figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget a már előzésben lévő, a megengedett 90 kilométer helyett 116-118 kilométer per órás sebességgel érkező motorosnak. A motor a traktor bal első kerekének, illetve a homlokrakodónak ütközött, majd a vízelvezető árokba borult.

Vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket beismerő, a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat az előkészítő ülésen bűnösnek találta gondatlanságból elkövetett, halált okozó közúti baleset vétségében. A jogerős ítéletben a bíróság egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki rá, továbbá két évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik