Belföld

Tizenhat évvel a brutális csépai rablógyilkosság után ítélhetik el jogerősen a másik támadót

police.hu
police.hu

Jogerősen is 15 évet kaphat az a férfi, aki tizenhat évvel ezelőtt a társával együtt brutálisan meggyilkolt egy idős asszonyt Csépán. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a bíróság hagyja helyben a férfi 15 éves fegyházbüntetését. 

Az ügy másik vádlottja már a 2022. novemberében lévő előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyalásról is. Ő jogerősen 14 és fél év fegyházat kapott.

A fellebbviteli főügyészség közleménye szerint a férfi és a bűntársa még 2008. őszén elhatározták, hogy akár erőszak útján is pénzt szereznek a 80 éves csépai asszonytól. A cselekmény előtt kocsival terepszemlét tartottak a nő házánál, majd oda november 20-án éjszaka visszatértek. Ekkor egyikőjük a magával hozott drótvágóval elvágta a nő házán futó telefonvezetéket, hogy az idős nő ne tudjon majd később segítséget kérni.

Ezt követően betörték a bejárati ajtó üvegét, felhúzták a redőnyt és bementek a házba, ahol pénzt követeltek az asszonytól. Mivel a nő megtagadta a pénz átadását, az elkövetők értéktárgyak után kezdtek kutatni a lakásban, miközben többször is ököllel verték a nyugdíjast. A pár ezer forint értékű gyűrűk, és fülbevalók elvétele után elhatározták, hogy megölik a nőt, hogy az később se tudjon segítséget kérni.

Egyikőjük egy párnát szorított a segítségért könyörgő asszony fejére, és azt ott tartotta mindaddig, amíg a nő már nem mozdult. Miután meggyőződtek arról, hogy az idős nő már nem él, a férfi és a társa távoztak a helyszínről, és megosztoztak az elvett tárgyakon.

Az egyik elkövető mindent bevallott, és 14 év 6 hónapot kapott jogerősen. A másik férfi azonban végig tagadta a bűnösségét, és felmentésért fellebbezett védőjével az első fokú ítélet után. A fellebbviteli főügyészség a büntetés helybenhagyását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik