Belföld

16 évvel a brutális csépai rablógyilkosság után ítélték el a másik támadót

police.hu
police.hu

Tizenöt év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a 39 éves férfit, akit azzal vádoltak, hogy 16 évvel ezelőtt a 42 éves társával betört egy idős asszony házába Csépán, ahol kirabolták, és brutálisan kivégezték az áldozatukat.

Tóvizi Ádám Péter, a Szolnoki Törvényszék szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, társtettesként elkövetett emberölés bűntettében találták bűnösnek a férfit.

Az ügyben sokáig nem volt gyanúsított, végül négy évvel ezelőtt, az áldozat ruházatán talált DNS-minta alapján történt előrelépés a nyomozásban. Az ügyészség 2022 júliusában emelt vádat az ügyben.

Kapcsolódó

Az ügy másik vádlottja már a 2022. novemberében lévő előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyalásról is. Ő jogerősen 14 és fél év fegyházat kapott. A társa azonban tagadta a bűnösségét és azt állította korábban, hogy a cselekmény elkövetésekor a szomszéd faluban játékgépezett. A férfi most 15 év fegyházat kapott.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A terhelt és védője és védője azonban felmentésért fellebbezett, arra hivatkozva, hogy a bűncselekményt nem a vádlott követte el, másodsorban pedig bizonyítottság hiányára alapítva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik