Sport

Elek Gábor: Márciusban már nem szeretnék a bennmaradás miatt izgulni

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

„Itt hónapok mennek úgy el az életemből, hogy nem tudom, mi történt körülöttem. Ez borzasztóan felkajál. És van egy négyéves kisgyerekem, aki valószínűleg elvárja, hogy valaki felnevelje” – nyilatkozta 2023 nyarán Elek Gábor, amikor bajnoki és BL-ezüsttel, valamint Magyar Kupa-győzelemmel búcsúzott a Ferencvárostól, amelyet 15 éven át irányított.

Négy nappal az ominózus nyilatkozat után aztán kiderült, Elek marad a sportágban, mivel szakmai igazgatója lett az akkor NB II-es Esztergomi Vitézeknek, ahova követte felesége, Szucsánszki Zita is. A csapat aztán az NB II helyett az NB I/B-ben indult, mivel a Siófokot a harmadosztályba sorolták, és a másodosztályban a második helyen végezve feljutott az NB I-be.

„Megelőztük magunkat egy évvel. (…) Nagyon komoly fejlődésen ment át a csapat, és köszönet illet mindenkit, akinek ebben része volt. Amikor kiderült, hogy az NB I/B-ben indulunk, megerősítettük a csapatot, de nem a feljutás volt a célunk, hanem csak annyi, hogy belerázódjunk a mezőnybe, és egy évvel később – azaz idén – úgy álljunk rajthoz, hogy a feljutást tűzzük ki célként.

Mondanom sem kell, nem vagyunk szomorúak, hogy ilyen gyorsan elértük ezt a célt, de az igazi munka csak most kezdődik

– mondta Elek a MOL Csapatnak.

A szakember hozzátette, korábban egyszer sem volt olyan könnyű átigazolási idénye, mint idén nyáron, mert a kiszemeltjei egytől egyig a kezébe csaptak, miután elvitte őket a városba, és beavatta őket az Esztergom terveibe. A csapathoz több ferencvárosi kötődésű kézis (Kisfaludy Anett, Kovács Anett, Kármán Luca, Horváth Fanni) mellett Faragó Lea (NEKA) és Nick Viktória (Debrecen) érkezik.

Az első szezonban a bennmaradás lesz a cél, és ez reális célkitűzés. Én már egy kicsit előrébb gondolkodom, azt szeretnénk, ha a bennmaradás izgalommentes lenne, márciusban már nem akarok azon izgulni, meg tudunk-e kapaszkodni a legjobbak között.

Szerencsére ez egy olyan projekt, ahol van idő és türelem, nincs kapkodás és óriási nyomás, de magunk elé azért muszáj olyan nagy célokat kitűzni, amik motiválják a játékosokat és az egész klubot is. Ez esetünkben a nemzetközi szereplés, de tudjuk, hogy ez jelen pillanatban csupán egy álom” – magyarázta Elek Gábor.

A korábbi szövetségi kapitány megemlékezett a női válogatott párizsi szerepléséről is, és azt mondta, hatalmas fegyverténynek tartja az olimpiai hatodik helyet.

„Szakmai elemzésbe nem mennék bele, de annyit leszögeznék, hogy ez a női válogatott elképesztően erős volt fejben, és ezért nagy dicséret jár a stábnak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik