Tudomány zöldövezet

Benyitott a tanterembe, és egy medvével találta szembe magát

Maskot / Getty Images
Maskot / Getty Images

Egy kaliforniai tanárnő éppen az új tanévre akarta felkészíteni osztálytermét, amikor váratlan látogatóra, egy medvére bukkant – írja az East Idaho News. Elaine Salmon, a Peak to Peak Mountain Charter School munkatársa elmondta: augusztus 5-én a tanáriban használta a fénymásolót, az állat ezalatt tört be.

A medve felfalta a diákok földrengés esetére összeállított csomagjait, amelyek tele voltak müzliszeletekkel.

Salmon felhívta a férjét, Ian Sawrey-t, akinek Mountain Bearriers nevű vállalkozása medveriasztókra specializálódott. A behatoló állatról a nő egy videót is készítette, ezen az látható, ahogy a példány az asztalok és székek körül sétálgat. Egy ponton mintha megpróbált volna kijutni egy csukott ablakon.

Sawrey-nak végül sikerült kinyitnia a kinti ajtót, és magára vonni az állat figyelmét. A videón látszik, ahogy a medve elsétál mellette, majd kifelé, a hegyek felé veszi az irányt.

Bár a felvételen egy barna bundájú egyed szerepel, az állat valójában nem barna medve. A faj észak-amerikai alfaja a híres grizzly, amely már nincs jelen Kalifornia államban. A videón ehelyett egy fekete medve látható, amely elnevezése dacára esetenként barna is lehet. Ez a faj kevésbé agresszív, igaz, így is képes komoly sérüléseket okozni.

A medvék élelem után kutatva szoktak betérni a településekre, jelen esetben az állat sikerrel is járt. Ha egy medve hozzászokik, hogy a lakott területeken táplálékhoz juthat, az veszélyes helyzeteket szülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik