Tech

Olcsó és különleges mobillal támad az elmúlt évek legszerethetőbb telefongyártója

CMF Phone 1 a 100 ezer forint alatti belépő kategóriás mobilok új sztárja lehet.

Az OnePlus megalapításában is fontos szerepet játszó Carl Pei második telefongyártó cége, a Nothing alig pár éves, de sokan (köztük mi is) ennek ellenére is a piac legszerethetőbb telefongyártójának tartják, hiszen megfizethető áron kínál egyedi és jól felszerelt mobilokat, illetve fülhallgatókat. Aki nem lenne képben, annak ajánljuk a Nothing Phone-ról, a Phone (2)-ről és Phone (2a)-ról készült cikkeinket.

A gyártó eddigi legolcsóbb készülékét 140 ezer forint alatt haza lehetett vinni, de a Nothing ezzel nem elégedett meg, és a cég hetek óta szivárogtatta a részleteket a CMF nevű, vadonatúj almárkájáról, amivel a belépő kategóriát célozták meg. A CMF Phone 1 pedig nem is okozott csalódást, hiszen a frissen leleplezett,

olcsósított modell 8/128 gigabájtos verziójáért jelenleg 68 ezer, míg a 8/256 gigabájtos változatáért 91 ezer forintot kér a brit vállalat.

Nothing

Ezekért az összegekért (a memória és a háttértár) mellett egy 164 x 77 x 8 milliméteres és 197 grammos készüléket kapunk, IP52 szabvány szerinti por- és cseppvédelemmel. A burkolat alatt egy négy nanométeres gyártástechnológiával készült Dimensity 7300 5G lakpakészlet dolgozik, 6,67 hüvelykes, 2000 nitre és 120 Hz-es képfrissítésre képes, beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkező HDR10+ AMOLED kijelző társaságában, megtoldva olyan, a belépő kategóriában kuriózumnak számító nyalánkságokkal, mint például a Wi-Fi 6. Emellé jön még egy 5000 milliamperórás aksi, 33 wattos vezetékes töltéssel. A készülék dobozában ugyanakkor már itt sem találunk töltőadaptert.

Ami fájó, hogy a jelek szerint NFC nincs a készülékben, de a Bluetooth 5.3-as, a tárhely pedig egészen 2 terabájtig bővíthető, a kamerákat illetően pedig az előlapon egy 16 megapixeles, míg a hátlapon egy 50 megapixeles (f/1,8, PDAF) egység (Sony IMX882) várja a felhasználókat – utóbbi egy 2 megapixeles mélységérzékelő kíséretében.

A telefon ugyanakkor nemcsak a kedvező árral és az ehhez társuló korrekt felszereltséggel hívja fel magára a figyelmet. Különlegesség, hogy a hátlapot négy csavar tartja a helyén, ami ennek hála cserélhető: 12 ezer forintért elérhető narancssárga, kék vagy zöld változatra, némelyiknél pedig választhatunk műbőr kivitelt is. A mobil mellé beszerezhetők  továbbá más kiegészítők is – például támaszték.

Nothing

A CMF Phone 1-et (legalábbis a fekete verziót) megrendelés esetén már július 12-én elkezdik kiszállítani, és a telefon Android 14-gyel, illetve Nothing OS 2.6-tal kerül forgalomba. A gyártó emellé két további főverzió (Android 15 és 16) frissítést ígér, illetve három éven át érkeznek majd rá biztonsági frissítések.

Kapcsolódó
A Nothing új fülese a bizonyíték, hogy megéri hallgatni a felhasználókra
A Nothing Ear fülhallgató minden riválisával szemben versenyképes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik