Belföld

Jogerősen nyolc évet kapott a bostai gyilkos, aki úgy bukott le, hogy új otthonába is magával vitte a szomszédja maradványait

police.hu
police.hu

Jogerősen nyolc év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a bostai férfit, aki kiásta a rejtekhelyéről, majd új otthonába is magával vitte meggyilkolt szomszédja holttestét.

A Pécsi Ítélőtábla közleménye szerint a vádlott és szomszédja egy kis baranyai faluban élt, gyakran együtt italoztak. Így volt ez a hét évvel ezelőtti júniusi este során is, amikor a gyilkosság történt. A két férfi között szóváltás alakult ki, majd a vádlott egy konyhakéssel nyakon szúrta barátját, aki az éjszaka folyamán meghalt, teste a vádlott ágya mellett maradt alsóruházatban, miközben az elkövető elaludt.

Kapcsolódó
Kiásta a rejtekhelyéről, majd új otthonába is magával vitte áldozata holttestét a bostai gyilkos
Kiderültek az öt évvel ezelőtti emberölés részletei. Videóval.

Másnap az elkövető egy pokrócba tekerte a holttestet és garázsának szerelőaknájába dobta, majd hamut, meszet és hulladékot szórt rá, míg az áldozat ruháit, használati tárgyait és a gyilkos fegyvert eldobta. Az eltűnt férfit néhány nap múlva keresni kezdték a faluban, később a rendőrség a körözését is elrendelte.

Négy évvel később az elkövető egy másik bostai házba költözött ugyanabban az utcában. Ezért kiásta az aknából az áldozata maradványait, majd egy zsákba tette, és magával vitte az új ingatlanba, és elrejtette a padláson. A hatóságok 2022 decemberében itt találták meg az áldozat csontjait. A táblabíróság helybenhagyta a férfi nyolc éves büntetését, így az jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik