Belföld

Nyolc évet kapott az áldozata holtteste mellett elalvó bostai férfi, aki új otthonába is magával vitte a szomszédja maradványait

Nyolc év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék azt a bostai férfit, aki kiásta a rejtekhelyéről, majd új otthonába is magával vitte az áldozata holttestét.

Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője közleményében azt írta, hogy az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Az áldozat és terhelt 2017-től egymás melletti házban lakott, így ismerték egymást. Gyakran italoztak együtt, és előfordult, hogy a sértett átment a szomszédjához. Így volt ez a hét évvel ezelőtti júniusi este során is, amikor a gyilkosság történt.Italozás közben a két férfi összeszólalkozott, a terhelt pedig egy késsel nyakon szúrta a szomszédját, aki az éjszaka folyamán meghalt, teste a vádlott ágya mellett maradt alsóruházatban, miközben az elkövető elaludt.

Kapcsolódó
Kiásta a rejtekhelyéről, majd új otthonába is magával vitte áldozata holttestét a bostai gyilkos
Kiderültek az öt évvel ezelőtti emberölés részletei. Videóval.

Hajnalban a férfi felébredt, egy pokrócba göngyölte a holttestet, majd kihúzta az udvarra, és beledobta az udvaron lévő szerelőaknába, és hamut, meszet és különféle hulladékokat dobott rá. Négy évvel később az elkövető egy másik bostai házba költözött ugyanabban az utcában.

Ezért kiásta az aknából az áldozata maradványait, majd egy zsákba tette, és magával vitte az új ingatlanba, és elrejtette a padláson. A hatóságok 2022 decemberében találták meg az áldozat csontjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik