Belföld

Kiásta a rejtekhelyéről, majd új otthonába is magával vitte áldozata holttestét a bostai gyilkos

police.hu
police.hu

Gyilkosság áldozata lett a több mint öt évvel ezelőtt eltűnt bostai fiatal. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztató keretében számolt be a hátborzongató emberölésről.

A 23 éves férfi 2017 nyarán tűnt el. A hatóság a körözési eljárás során feltérképezte az eltűnt személyi körülményeit, családi és baráti kapcsolatait, azonban a férfi felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.

Az elmúlt időszakban azonban több olyan információ és gyanús körülmény is felmerült, amelyek ellenőrzése indokolt volt, és ezek arra engedtek következtetni, hogy az eltűnt férfi bűncselekmény áldozatává válhatott.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 40 éves bostai férfira terelődött, akit a baranyai nyomozók a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével ma hajnalban állítottak elő a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Harmati Béla bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Bátori Péter megyei bűnügyi osztályvezető részletesen is beszámolt az esetről. Elmondták, hogy a férfi 2017 júniusában a bostai házában nyakon szúrta a fiatalembert, aki ennek következtében meghalt.

A holttestet ezután a garázsában lévő szerelőaknába temette. Tavaly januárban azonban egy másik bostai ingatlanba költözött, ezért kiásta, és az új lakhelyének padlásán rejtegette tovább egy zsákban. A bűncselekménnyel gyanúsított férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik