Nagyvilág koronavírus

Robert Fico koronavírusos volt, de tesztet hamisított

Dennik N / Facebook
Dennik N / Facebook
Érik az újabb botrány Szlovákiában.

Újabb részletek láttak napvilágot a videóból, amelyen Robert Fico egykori belügyminiszterével, két korrupció miatt letartóztatott oligarcha ügyvédjeivel, üzletemberekkel tárgyalt politikai botrányokról, büntetőügyekről.

A titkos találkozóiról készült felvételen az immár ellenzéki pártelnök most azt ismerte el, hogy koronavírusos volt, de tesztet hamisított – írja a Denník N alapján az Új Szó. A felvételen Robert Fico arról beszélt, hogy görögországi útján lett beteg és annyira rosszul lett, hogy kórházba került, ahonnan saját felelősségre távozott.

Fiúk, valahogy így néz ki a halál

– mondta. Arról is beszélt, hogy a kötelező 14 helyett csak 11 napig volt karanténban, majd PCR-tesztet hamisított, hogy hazatérhessen Görögországból. Elmondása szerint két héttel a fertőzés után is fáradt volt és fémes ízt érzett.

Ez egy szörnyű betegség, szörnyű!

– tette hozzá. A volt miniszterelnök egyébként Szlovákiában sem tartotta be az oltatlanoknak előírt 14 napos karantént, Bazinba ment, hogy ott a korrupciós ügyekben gyanúsított volt speciális ügyészt támogassa.

Az Új Szó korábban a videóról azt írta, az alapján a szlovák sajtó már második Gorilla-botrányként emlegeti a titkos találkozót, amelynek szálai a Tisztítótűz nevű rendőrségi akcióig vezetnek. A felvételek 2021 júliusa és szeptembere közt készültek egy Léva közelében található hétvégi házban, véletlenül.

A Denník N információi szerint a rendőrség bírói engedéllyel azért szerelte fel a megfigyelőberendezést, mert azt gyanította, hogy a az orvvadászok a hétvégi házban dolgozzák fel az illegálisan elejtett vadakat. A felvételek végül a Speciális Ügyészség (ÚŠP) ügyészéhez kerültek, aki bizonyítékként csatolta őket a Tisztítótűz-aktához.

Az egyik felvételen Robert Ficót egy oligarcha arról biztosította, hogy támogatja majd az ellenzéki pártelnök szeptember elsejére tervezett tüntetését, egy másikon ő maga ígéri meg, hogy párttársa nem fogja tovább bosszantani a börtönben ülő Marián Kocnert. 

Kapcsolódó
Többen megsérültek a pozsonyi maszk- és oltásellenes tüntetésen
A rendőrök összecsaptak a tüntetőkkel. 12 embert őrizetbe vettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik