Nagyvilág koronavírus

Többen megsérültek a pozsonyi maszk- és oltásellenes tüntetésen

www.minv.sk
www.minv.sk
A rendőrök összecsaptak a tüntetőkkel. 12 embert őrizetbe vettek.

Pozsonyban szerdán az alkotmány napja alkalmából több tiltakozó nagygyűlést tartottak. Tizenkét embert vettek őrizetbe rendbontás, a forgalom akadályozása miatt, illetve azért, mert rendőrökre támadtak – írja a Paraméter.

A mentősök három embert, egy nőt és két férfit láttak el a szerdai oltásellenes tüntetés helyszínén. A mentőszolgálat szóvivője szerint a nő fejsérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani. Az egyik férfi is a fején sérült meg, ő elutasította, hogy kórházba vigyék. A másik férfi a nyakán sérült meg, ő is kórházba került.

Egy ember akkor sérült meg, amikor a rohamrendőrök fokozatosan elkezdték kiszorítani az illegális tüntetés résztvevőit. Néhány agresszív tiltakozó összecsapott a rendőrökkel, akik gumibotot és könnygázt is használtak.

A Paraméter emlékeztet rá, hogy az akciókat Marian Kotleba szélsőjobboldali pártja szervezte. A Mi Szlovákiánk Néppárt (L’SNS) vezetője arra szólította fel a demonstrálókat, hogy iskolás gyerekeikre se adjanak maszkot, az igazgatók úgysem fognak  hősködni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik